DE OMGEVING VAN SAMS BED en BROOD

Genoeg te ontdekken in de omgeving

Je hoeft hier helemaal niets, maar als je tóch iets wilt doen dan kan dat! Onze B&B ligt aan de Drentse Hoofdvaart die van Meppel naar Assen gaat. Geeuwenbrug is een rustige buurtschap tussen de authentieke dorpen Dwingeloo en Diever met veel cultuur en gezellige terrasjes. Ook zitten we midden tussen de twee Nationaal Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold. Heerlijk om te wandelen, te fietsen en te mountainbiken.

Play Video
Play Video

Leuke Doe Tips

hartjesgroen

Start je dag in de Nationale Parken bij de bezoekerscentra in Appelscha of Ruinen. Van daar zijn er vele wandel- en fietsroutes en leuke activiteiten in de natuur.

hartjesgrijs

Boek een ticket voor een openluchtvoorstelling van het Shakespearetheater in Diever. Een heel bijzondere ervaring midden in het bos.

hartjesbrons

Het is heerlijk aan het water van de Drentsche Hoofdvaart. Alleen al aan de waterkant zitten bootjes kijken of even verderop kijken bij de sluis. In Dieverbrug heb je een sluis met een kleine boulevard met leuke restaurantjes aan het water en een klein bezoekerscentrum over de vaart.

hartjesbrons

Bij warme dagen kun je gewoon zwemmen voor ons huis in de vaart. Maar vlakbij is ook het Blauwe Meer waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen en wandelen.

hartjesgroen

Neem een kijkje in de Koloniën van Weldadigheid rondom Frederiksoord. Meer over de interessante historie van deze ‘vrije kolonie’ beleef je in Museum De Proefkolonie in Frederiksoord. Een eind verderop in Veenhuizen kun je alles te weten komen over de onvrije kolonie in het Gevangenismuseum.

hartjesgrijs

Wil je de hunebedden zien? Vlakbij, in Diever vind je er een. Een eind verderop op het Holtingerveld hebben we zelfs twee hunebedden vlak bij elkaar.

Het dorp Dwingeloo heeft gezellige restaurants en winkels rondom haar authentieke brink. Met haar oude boerderijen en havezates én een monumentale radiotelescoop een cultuurhistorisch interessant dorp.

Leuk dorp vlakbij met een gezellig centrum met winkels en terrassen. Bekijk ook de molen, het hunebed en het onderduikershol in de bossen.

Leuk voor een dagje op of om het water is het bijzondere dorp Giethoorn. Je kunt er een bootje huren om zelf door de grachten te varen.

Scroll naar boven